Grønne skoger

IMG_8528

Grønne skoger er tenkt å være en blogg som hovedsakelig kommer til å dreie seg om skog og skogrelaterte temaer.

Bakgrunnen for at jeg ønsker å skrive om skog er at det er innenfor skog jeg er utdannet, og at det er innen skogbruket jeg har arbeidet mitt.

At navnet ble akkurat Grønne skoger er litt tilfeldig. min første blogg-overraskelse kom da jeg registrerte bloggen og oppdaget at jeg trengte et navn. Grønne skoger var noe av det første som falt meg inn.

Navnet er en hentydning til frasen «gull og grønne skoger», og er kanskje ikke så dumt likevel, selv om det ikke er et resultat av noen veldig stor tankeprosess.

Vi er nå inne i ei tid da vi ser at vi må redusere bruken av fossile energikilder som olje og kull, og styre forbruket over på mer klimavennlige energikilder. «Det grønne skiftet» er et begrep som har blitt allemannseie i denne sammenheng. Her er skogen en del av løsningen, sammen med blant annet vind-, sol- og vannkraft.

Vi har i Norge i dag mer skog enn noensinne. I løpet av de siste 80 år har tilveksten i norske skoger langt mer enn fordoblet seg og tømmervolumet nærmer seg 1 milliard m3 (2012, Granhus).

Vi har ressursene. Kunsten er å forvalte dem på best mulig måte.

 

 

Forfatter: gronneskoger

Interesserer meg for ski, fiske og friluftsliv. Musikkinteressert. Utdannet innen skogbruk og naturforvaltning. Jobber i skogbruket for Nortømmer.

Én tanke om “Grønne skoger”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: